Sunday, October 30, 2011

Announcement!

My Blog is still in improvements for new project..


Coming Soon!

Thursday, August 18, 2011

Promotion for Hari Raya

Cupcake flavor: Chocolate Moist
Decoration : Edible image "Selamat Hari Raya".
Quantity: 16pcs
Price: RM50


edible image


Tuesday, August 16, 2011

Order from the customer-Almond Flakes

Long way to go...to complete the orders...

Almond flakes...it's crunchy and tasty!



Sunday, July 24, 2011

Chocolate Brownies with walnut & Coffee chips

Yang ni ditempah oleh Cik Liza untuk makan2 esok di pejabat..


Cinnamon Brownies with walnut

Hari ni ter rajin pulak.. cuba buat brownies tapi dengan rasa cinnamon..topping dengan icing sugar jer..ok gak rasanya..hee..hee..angkat bakul pulak... bagi yang suka ngan cinnamon..cubalah!


Resepinyer.......


100g unsalted butter
125g lightly packed soft brown sugar
125g self-raising flour
125g plain flour
1 teaspoon ground cinnamon
1tablespoon unsweetened cocoa powder
60g chopped (Hazelnut or Walnut or Almond )
90g chocolate chips


 Method:
1) Preheat oven to 180C. Combine butter, sugar and 185ml water in a small saucepan.Constantly stir over low heat for 5 minutes, or until the butter is melted and the sugar is dissolved. Remove from the heat.


2) Sift the dry ingredients into a large mixing bowl and add chopped nuts and chocolate chips and cinnamon.Make a well in the centre of the dry ingredients and add the butter mixture. Using a wooden spoon, stir until just combined. Do not overmix.


3)Spoon the mixture into the prepared tin and smooth the surface. Bake for 25-30 minutes, or until a skewer comes out clean when inserted in the centre of the slice. Leave in the tin for 20 minutes before turning onto a wire rack to cool completely.

First Time Making Donut!

Hari ni hati dah membuak2 nak try buat donut. Cuba la ambik resepi2 yang ada kat internet ....first time buat...hampeh! keras macam batu!..pastu cuba lagi..nasib baikla..bahan2 spare ada..cuba la try resepi yang satu lagi ni..tapi tak ingat pulak kat blog mana...At last! menjadi donut saya ...lembut dan Gebu! anak2 pun suka...:) rasa happy sangat2..Jom tengok gambar2 yang tak berapa cantik ni...

Ni adunan sebelum jadi donut...



yang ni pulak selepas di terap dengan acuan donut..perghh...susah gak rasanya..maklumlah first time...



goreng...



Tadaaa....selepas di gaul dengan gula....



ok la kan untuk first time.....

Sunday, July 10, 2011

Carrot walnut cupcake dengan lemon cream cheese frosting sedia untuk dijual!!!


Teringin untuk makan carrot walnut cupcake??? Kalau dah cuba sekali pasti nak lagi! 

Cubalah!!!!

Carrot walnut cupcake dengan lemon cream cheese frosting. 



Promotions Untuk Hari Raya!!

Honey Almond Flakes





Sesuai juga untuk dibuat hamper.


Sila email saya untuk price :)






Tuesday, July 5, 2011

Saturday, March 19, 2011

Selamat Kembali...

Assalam semua dan selamat sejahtera, saya baru saja balik dari Melbourne, Australia. Kali ni percutian agak menyeronokkan....shopping sakan....walaupun currency diorang lebih tinggi dan bila di kira2 memang mahal untuk bershopping tapi saya enjoy! Untuk gambar2 percutian saya, anda semua bolehlah  klik di bahagian aktiviti 


Minta maaf kepada yang memberi email dan sms untuk membuat tempahan semasa ketiadaan saya.......Sekarang tempahan untuk cupcake sudah bermula......

COUNTRIES I'VE VISITED