Monday, March 19, 2012

Demam Aaron Aziz

Hi uols.. nak cerita sikit...tadikan kita jalan2 kat KL festival city, lepas tu tiba2 anak lelaki kita cakap "Mama, tadi nampak Aaron Aziz dengan wife dia"...so apa lagi..melenting la...maklumlah..kita memang minat dengan Aaron especially lepas cerita ombak rindu tu...Kita pun turun tangga ekskalator dengan anak lelaki kita..mencari-cari macam paparazi...last2 kita nampak la dia...ramai tengah kerumun dan ambik gambar...Pastu cepat2 la kita call anak bongsu kita sebab dia ni pun boleh tahan jugak minat kat Aaron Aziz...apa lagi tergedik2 la dia .....finally dapat gak ambik gambar dengan Aaron Aziz ..anak bongsu kita jer...kita tak dapat...maluuu... Mula la dia tanya "Abang, kenapa pukul Maya Karin kuat2"...pastu Aaron jawab "dah pengarah suruh pukul kuat2...pukul je la..." heee...heee..cutenye...sampai anak bongsu saya pun dari KL festival sampailah rumah..asyik jer sebut2 nama Aaron Aziz...sakitnya hatii saya... 



Lepas tu kan...dia cakap lagi sebelum nak tido.."Mama , terlupa pulak nak cakap dengan abang Aaron Aziz..betul ke dia nak jadi penyanyi?"....tak habis2 anak pompuan saya ni..rupa2nya asyik dok ingat abang aaron aziz....

Senarai 65 Blog Nukilan Anak Malaysia Pilihan In Trend | Edisi Mac 2012 | HASRULHASSAN.COM™

Cinnamon Rolls


Wow!! kali ni pulak cuba buat cinnamon roll...sebab tekak ni teringin nak makan cinnamon roll....kalau beli kat cinnabon memang marvellous tapi agak mahal sikit...kalau nak makan pun kena kira2 dulu...heee...hee... ingatkan kalau buat sendiri lagi senang..makanla sebanyak mana yang bole.... tapi bila tengok kat gambar ni...memang tak nampak macam cinnamon roll pun kan...tak pe...takpe... ini baru first time cuba..kalau dah selalu buat...mesti jadi  rock and roll....rasanya memang ada..."cinnamon"... anak2 pun suka....boleh la tu...cuma rupanya kena adjust lagi....Insyaallah selepas ni saya akan masukkan resepi nye...


Betul tak saya cakap...memang tak rupa cinnamon roll pun... hee..heee... selepas ni saya akan buat lagi dan make sure kali ni saya masukkan sekali dengan resepinye dan method nye sekali.... ok bye!

Chocolate Cupcake





Hari ni dapat order untuk chocolate cupcake jer... sape tak kenal chocolate cupcake kan...okey kalau ada sesiapa yang terliur dan teringin nak makan chocolate cupcake saya, boleh la email atau sms saya for order...saya tak kisah pun nak buatkan...heee...heee.. promote nampak.... sikit jer promote nyer...kekadang kalau datang penyakit "M" ....mula lah...mcm-mcm alasan diberi...hee...hee..sudi-sudikan tengok chocolate cupcake saya ye..


Chocolate cupcake saya ni...memang moist...chocolate buttercream pulak memang rasa chocolate...heee..hee...memanglah rasa chocolatekan... cuba bau...rasa kan chocolate dia..

Red Velvet lagi





Hi uols, hari ni saya cuba buat red velvet ikut resepi dari Bakarella. Nampaknya kureng sikit la jadinya.... Tapi tak apalah..still boleh makan la..cuma rasanye kurang umpph!.....Anak2 pun suka jer...especially yang anak lelaki saya..Sesiapa yang nak cuba resepi ni boleh la cuba...


Red Velvet Cake (Source : Bakarella)2 1/2 cups all purpose flour2 cups sugar1 Tablespoon cocoa1 teaspoon salt1 teaspoon baking soda2 eggs1 1/2 cups oil1 cup buttermilk1 Tablespoon vinegar1 teaspoon vanilla2 oz. red food coloring
  • Preheat oven to 350 degrees.
  • Grease and flour two 8 inch cake pans.
  • Lightly stir eggs in a medium bowl with a wire whisk. Add remaining liquid ingredients and stir together with whisk until blended. Set aside.
  • Place all the dry ingredients in your mixing bowl and stir together really good with another wire whisk.
  • Add wet ingredients to the dry ingredients and mix on medium-high for about a minute or until completely combined.
  • Pour into cake pans and then drop the pans on the counter a few times to release any air bubbles.
  • Bake for about 30 minutes or until a toothpick inserted comes out clean.
  • After about ten minutes, remove from pans and cool completely on a wire rack. I also cover in plastic wrap while the cakes cool.
  • Then make the frosting.
Cream Cheese Frosting8 oz. cream cheese, room temperature1 cup butter, room temperature1 teaspoon vanilla6 cups confectioners’ sugar
  • Sift sugar and set aside.
  • Beat cream cheese and butter on high until creamy. Add vanilla.
  • Then, add the sugar in batches. Scrape down the sides in between each addition.
  • And frost away.





COUNTRIES I'VE VISITED